Frysk Feederen

0 2360
15 jun

Vandaag, zaterdag 15 juni, vond het Friese Kampioenschap feedervissen plaats op het bekende wedstrijdtraject PM Kanaal Blauforlaet tussen Stroobos en Reahel. Met zo nu en dan enkele korte maar zeer heftige buien en met een stevige wind uit het ZW was het een pittige wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd werd er door de 83 deelnemers in totaal bijna 120 kg vis gevangen.
De Fries Kampioen, Errit Bremer van Hengelsportvereniging Surhuisterveen, had daarvan ruim 6 kg in zijn net.
De nummer 2, Henk Hofstra van HSV Opsterland, Gorredijk, had 5,5 kg en de nummer 3 Piet Alberts eveneens van HSV Opsterland wist bijna 5 kg te vangen. Tevens vakwinnaars en daarmee respectievelijk 4 en 5; Pieter vd Bosch (4,5 kg) en Sake vd Meer (dik 4 kg),beide van hsv de Rietvoorn, Kootstertile, maakten de top 5 compleet.
De eerste 13 van het FK kwalificeren zich voor het Nederlands Kampioenschap.

De prijsuitreiking, die voorlopig voor de laatste keer plaatsvond in It Tillehus te Kootstertille, werd verricht door de voorzitter van Sportvisserij Fryslân, Sake van der Meer.
Tijdens zijn korte toespraak zette hij de beheerders Gaziena en Anton van it Tillehus in het zonnetje. Zij hebben de afgelopen jaren de wedstrijden altijd fantastisch ‘verzorgd’. Wij hopen dan ook dat in het nieuwe MFC in Kootstertille minimaal dezelfde kwaliteit kan worden aangeboden.


Ook reikte Sake het Kampioensbord uit aan de nieuwe Fries Kampioen Errit Bremer.

Foto hieronder; de Prijswinnaars: vlnr Henk Hofstra, Errit Bremer, Piet Alberts, Sake vd Meer en voor Pieter van den Bosch

Klik hier om de volledige uitslag te downloaden.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.